fredag 25 januari 2008

Att åka 131:an och vara dyngsur

Att åka med 131:ans buss mellan Malmö och Lund är ju ett spännande kapitel som kryddar till vardagen lite. Första pendlingsdagen till jobbet började lite dåligt, nämligen med att bussen som jag hade tänkt åka med inte kom. Tågen i Seoul rullar ju med max 5 minuters mellanrum, så väntan på nästgående buss kändes extremt dryg i regnet. Eftersom bussen aldrig dök upp blev det naturligtvis alltmer folk som samlades på busshållsplatsen, så mycket folk att bussen (när den väl kom) fylldes direkt. Fyllda bussar innebär ju nu för tiden att busschaffören kör direkt mot Lund utan att stanna på hållplatserna utmed vägen. Stackars människorna (vid Värnhem, sista stoppet innan motorvägen) som hade tänkt åka med första... och andra bussen...eller kanske den tredje. Det kan lätt bli en timmes försening till jobbet. Surt. Kan det vara så svårt att sätta in fler bussar undrar man ju?

I höst har vi fått många mail angående mörkt väder och mycket regn. Det har talats om extremt få soltimmar. Nu förstår jag precis vad alla talar om, visst jag har upplevt många svenska höstar, men man hinner ju glömma mellan varje år. Det är galet mörkt här. Jag kan bara instämma, men det går ju faktiskt mot ljusare tider. Det enda man har lust att göra är ju att dricka te under en filt.

Igår besökte jag Bagatell på Möllan. Mina koreanska stövlar var fyllda av vatten av allt regn. Jag hatar regn och jag hatar att vara blöt om fötterna. I Korea regnade det ju knappt aldrig. Nu vet jag att de skorna definitivt inte är byggda för regn. Ska man bo i Sverige är det nog gummistövlar man ska bära. Som tur var kunde Bagatell-personalen förse oss med en stor fläkt, som vi kunde värma oss med och torka strumporna. Usch och fy.

Jag tog en falafel på vägen hem idag, 1:a sen jag kom tillbaka. Det var schyst. Ikväll ska det produceras. Symaskinen är trädd och står redo, det är bara att trycka på gasen.

Rapportering från Seoul. Aleks mår bra, men det verkar som att han börjar bli "längtig", han är väl helt enkelt redo för Sverige nu. Det tycker är bra, för nu vill jag ha hem "my man". Det verkar vara sena kvällar på jobbet och nudlar på kvällen som gäller :-). Imorgon fredag ska han tydligen tackas av på jobbet med party. Låter kul. Om jag inte missminner mig helt så borde det vara korean barbeque och soju som står på menyn :-).

Inga kommentarer: