fredag 11 januari 2008

U-land

På kvällarna här i Vietnam blir det bäcksvart med jämna mellanrum, all gatubelysning och alla restauranger slocknar ett par gånger i timmen under några minuter. Tydligen finns inte tillräckligt med el för att försörja alla ställen på samma gång. Detta innebär att alla restauranger och resorter måste ha dieselaggregat utanför som de kan slå igång så fort strömmen inte kommer tillbaka, det surrar så härligt i öronen.

Aleks och jag hade ett skum kväll för två dagar sedan. Restaurangen som vi satt på slocknade precis hela tiden, så vi fick lysa med våra mobiler för att kunna se varandra. Detta gjorde att de hade enorma problem med att få fram maten till folk. Efter 3,5 timme hade vi bara fått in 1/4 dels rätt, dvs en fisk med ingenting till. Vi hade beställt fisk båda två. Vinet hade vi druckit upp och vi började bli allt mer sura. Till slut är jag riktigt irriterad och förklarar för henne att får du inte fram maten snart så måste vi gå. Då säger människan "vänta 5 minuter så kommer den andra fisken också" och det gör den, orensad med hela tarmsystemet kvar. Då reser sig Aleks upp och säger att nu får det vara nog, vi vill betala och gå. Då kommer hon fram med en låda som hon vill lägga den äckliga fisken i, alltså take away. Intressant ställe får man säga. God middag fick vi till slut på grannrestaurangen kl 22.30. Mums.

Vad har ryssarna haft för sig idag då? Jo, det har varit världens show utmed poolen. Den blonda damen och den yngre tjejen har legat i sina string-bikinis på poolkanten och poserat fram för den krafiga mannen, han har fotat dem i diverse olika poser. Mycket märkligt beteende. Helt omöjligt att inte glo, som sagt jag är glad att mina solglasögon är stora :-). En annan rysk man skällde ut restaurangpersonalen vid poolen vid lunchtid. De kom in med 3 olika rätter till honom, men han kunde inte äta någon av dem för att han hade ont i magen och hävdade att de hade kryddat maten för mycket. Jag tyckte så synd om servitören som inte förstod någonting, så hemskt. Galningen stod upp och skrek åt honom när den 3:de rätten kom in. Man behöver ju inte beställa in mat som kan riskera att vara stark om man nu mår så dåligt. Köp lite ris, ät och håll flabben, det är mitt tips.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi träffadepå liknande ryss i rumänien med ungre tunn kvinna. Inte utan att man undrar om, ja, damen är köpt? Ush.