torsdag 9 augusti 2007

Dricka öl i Seoul





Igår var vi ute och drack öl med Aleks jobbarkompisar. Den lokala ölen här heter Hite. Det är trevligt att beställa in öl här för man får nämligen in flera liter åt gången, jag har aldrig någonsin sett så stora karaffer, kanske något Sverige borde ta efter. Inte heller trodde jag att asiater klarade av att dricka så stora mängder öl, men det verkar gå bra. Att det går så bra som det gör beror kanske på att den är så blaskig, ungefär lika blaskigt som kaffet här, det liknar mer te än kaffe (det vill säga man kan se igenom det) och det är sjukt sött. När man beställer in öl får man alltid in lite andra trevliga saker som: torkad bläckfisk, något som liknar frigolit och som i stort sett är smaklöst, har man tur får man även in lite jordnötter. Igår hittade vi en hel säck med det frigolitliknande "snackset" utanför toaletten. Trevligt. Det får en att tänka på hundmat.

De första dagarna här var jag lite skeptisk mot torkad bläckfisk, men det är faktiskt gott. Om man någon dag har haft tur och ätit något som inte är ris, smakar fisk eller sjögräs så vill man ju inte förstöra den smaken i munnen, då ska man ju självklart avstå från bläcksfisken.

Det är mest män som är ute på kvällarna, kvinnorna får tydligen inte gå ut efter jobbet om de är gifta. Det är bara männen som får, rättvist och trevligt. Det ser lite roligt ut, alla män har ju vit skjorta och finbyxor på sig på jobbet så alla ser i princip likadana ut. Aleks kör den lite mer avslappnad stilen med t-shirt och jeans, men det verkar inte vara någon som retat upp sig på det ännu.


Inga kommentarer: