söndag 19 augusti 2007

Rapportering från Seoul Comic Festival



Idag har vi besökt Seoul Comic Festival, men ni som besökt Malmö festivalen har antagligen haft roligare. Det var ett stort område där de ställde ut serier och sålde serietidningar. Vi hade antagligen fått ut mer av det hela om vi hade förstått någonting, men det var inte mycket på engelska. Det fanns dock en avdelning av utställningen (erotik) där en tjej pratade engelska. Hon berättade om utställningen för oss. Tydligen är det väldigt populärt bland koreanska tjejer att läsa serier med bara män för då deltar de båda på lika villkor, det vill säga kvinnan är inte underlägsen mannen.

En kille ritade karikatyr av oss båda, det var rätt skoj att få ett koreanskt serie-porträtt av sig själv. Vi blev rätt snygga båda två tycker jag, Aleks är ju rätt fräck i grönt hår.

Som gångtraffikant har man det inte alltid det så lätt i Seoul, bilarna har första prioritet hela tiden. Det innebär att man får vänta riktigt länge innan det slår om till grönt om man ska korsa en gata. Idag han vi in och kolla lite affärer innan det slog om.

I Seoul finns inga stora hundar bara små pudlar och andra små golvmoppar. Idag har vi sett lustiga saker, de gillar att färga öronen och svansen på sina vita pudlar. Det ser helt sjukt ut. Idag har vi sett en lila och en blå hund, galet eller hur? Undrar om hundarna känner sig snygga?
På vägen hem käkade vi på en japansk restaurang. Här lägger de alltid notan på bordet när man beställer, vi gillar verkligen det! Det är hur schyst som helst att slippa sitta och försöka få kontakt med servitören. Man tar sin nota och betalar den vid dörren när man känner för att gå. Något för Sverige kanske!

Det är alltid mycket folk som jobbar här, men det är ju bra att de sysselsätter sin befolkning. Ibland fungerar det ju bra som i exemplet ovan, att det är en person som står vid dörren och bara tar betalt, men ibland blir det ju sjukt ineffektivt. På hotellet där vi bor är det ett helt gäng som jobbar i receptionen och frågar man om något är kanske inte den personen som är ansvarig för just det området där och då måste man vänta.
Jag klippte mig här för ett par veckor sedan och då var fyra pers inblandade. En hälsade mig välkommen, hjälpte mig med rock och ett skåp för värdesaker, en tvättade mitt hår, en klippte mig och slutligen den fjärde som fönade håret. Sällan man blivit så ompysslad! De borde verkligen ha rekordlåg arbetslöshet.

Nu ska vi ner och träna och ta oss ett kvällsdopp i poolen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha, snygga ni blev på rit bilderna ;) hoppas ni trivs å har de massa kul :D ni är saknade! pussar mia :D

Anonym sa...

Tack mia, vi är faktiskt ganska nöjda med resultaten!

/Aleks

Anonym sa...

Kram och puss mia! /Aleks