fredag 31 augusti 2007

Hongik University dagtid



Igår eftermiddag stack Anna och jag till Hongik University. I lördags när vi var ute så såg vi att det fanns många schysta och annorlunda klädbutiker, så ett besök där dagtid var helt enkelt ett måste. Gatorna var mycket riktigt fyllda av små mysiga klädbutiker så det fanns massor att kolla på och köpa om man ville. Klädpriserna är väl ungefär som hemma (kanske lite billigare), men det roliga är ju att kläderna är annorlunda än de där hemma och att utbudet är enormt. Det gäller att ta det lugnt, för det finns så mycket som är fint och som man gärna skulle vilja ha....
Vi stötte på en man igår som hade en hel lastbil full med det frigolitliknande snackset som man får när man beställer öl i Seoul, som han sålde. Om det är någon som är sugen och intresserad av att köpa, så är det bara att höra av sig. Vi har ju kapacitet att ta mycket eftersom det inte väger någonting.
Det är väligt populärt med karoke i Korea. Det är tätt mellan ställerna i stan där man kan sjunga, men i Hongik är det extra tätt. Prince Edward som ni ser på bild är ett av ställerna. Man hyr helt enkelt ett litet rum och står där inne och sjunger.

Efter allt strosande på stan fick vi pausa och vila på ett cafe för att smälta alla intryck. På restaurangerna här så finns det oftast en ringklocka där man ska ringa när man vill beställa, som ni ser mitt på bordet framför Anna. Första veckan här fattade inte Aleks och jag det, så vi satt som två fån och tyckte det var konstigt att vi aldrig fick beställa.



Vid sjutiden orkade vi inte mer och bestämde oss för att ta tunnelbanan tillbaka hem. Hongik är ju som sagt populärt kvälltid så mängden människor som vällde upp ur tunnelbanan när vi försökte ta oss ner går knappt att beskriva. Jag var helt överväldigad, det är nästan lite hissnande att tänka på alla människor som finns. Man blir ju så nyfiken, undrar vart alla är på väg och vad de gör???!!!

Ikväll (fredag) är det "Club night" i Hongik, det innebär att man betalar ett inträde sen får man gå in på alla klubbar i hela området. Det är tydligen bara en gång i månaden, så vi får se om vi pallar.

Igår kväll bestämde vi oss för att försöka fixa lite käk hemma. Vi tog en kort liten tur ut till en mataffär som jag hittat (som är lite billigare än alla 7eleven) på vägen dit hittade vi en liten gumma som sålde grönsaker, så himla schyst. Vi kom över potatis, sallad, squash och massa groddar. Vi var grymt nöjda när vi stegade hemåt. Antagligen står hon på samma ställe varje kväll, så nu vet vi vart vi ska gå i fortsättningen.

Det verkar inte vara några problem med mitt visum, så antagligen sticker vi till Taipei i Taiwan på tisdag nästa vecka och kommer tillbaka hit på söndag. Det ska bli spännande. Världens högsta byggnad finns där "Taipei 101", ser fram emot ett besök där. Det finns en högre byggnad i USA, men man kan tydligen inte åka ända upp i toppen, så Taipei 101 är det högsta man kan komma.

Inga kommentarer: