onsdag 26 december 2007

Cafe de Foret -en resa upp i bergen

Igår kväll firade vi jul uppe i bergen norr om Insa-Dong. Under vandringen i bergen med Ericsson kontoret tidigare i höstas fick vi syn på en jättemysig restaurang, som vi har velat besöka. Igår kväll var det äntligen dags! Vi hade bokat bord där klockan 8 på kvällen. Att ta sig dit visade sig bli ett stort problem, ett tag trodde vi på fullt allvar att vi aldrig skulle komma fram.

Vid halvåtta tiden stack vi ner på gatan för att få tag i en taxi, vi hade karta med oss som visade vart vi skulle som vi lämnade till chaförren. Tyvärr kunde han inte se vad det stod. Verkar vara ett vanligt problem här att taxichafförerna inte kan se tillräckligt bra. Obligatorisk ringer han upp restaurangen för att få vägbeskrivning av dem istället. Efter ett tag rullar taxin och det ser bra ut, vi åker alltså i rätt riktning. När vi närmar oss bergen börjar problemen, han har ingen av om vart han ska och tar av på diverse småvägar och vi är helt fel. Han stannar och frågar massa folk om vägen och fortsätter, men ingen hjälp. Tillslut ser Aleks och jag punkter på hans GPS som ser likadana ut som på kartan vi hade med oss och försöker hjälpa honom. Till slut kommer vi fram, klockan är då halv nio. Dvs vi har åkt taxi i ca en timme. Tur att det är billigt med taxi. När vi skulle betala hade vi inte lust att ge honom hela summan eftersom han snurrat runt med oss så mycket. Han verkade bli lite upprörd, men nu i efterhand känns det okej. Vi hade nämligen gett honom mer än vad taxiresan tillbaka hem kostade, kändes väl rätt bra eftersom han var arg på oss. Killen hade 2 stycken GPS:er i sin taxi, för oss är det ju helt obegripligt att han inte använder dem. Problemet här är väl att de inte kör med adresser som vi gör hemma. Konstigt.

Restaurangen var precis lika mysig som vi mindes och riktigt schyst inredd. Dämpad belysning, vackra möbler, vacker utsikt eftersom storstaden var en bit bort. Dessutom hade de en smyckesutställning. Hemtrevligt får man väl säga, med en sovande hund utanför och en talande papegoja inomhus. Vi hade en väldigt bra juldag!
Personalen gav alla röda rosor, gulligt av dem, eller hur!


Annandag jul börajde med telefonsamtal från Thomas Tengby (som en del kanske märkte eller snarare hörde). Jag/vi fick chansen att skicka julhälsningar hem till Sverige eller snarare ut i världen. Jag tror jag skötte mig ganska bra :-). Klicka här för att lyssna (15 min från slutet): http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=934827&BroadcastDate=&IsBlock=0

Därefter följde ett annat trevligt samtal, nämligen nere ifrån receptionen. De meddelade att vi hade ett paket att hämta. I vanlig ordning sprang vi med glädje ner för att hämta. Paketet kom från familjen hemma i Småland. Vi bar det med ner till floden för att öppna det nere vid vattnet (vi har haft strålande solsken idag). Mamma & pappa hade skickat julpyssel och massa små paket :-). En av presenterna kommer jag att ha extra stor glädje av :-). Tusen tusen tack, vi blev så glada!

Nu i eftermiddag har vi upptäckt att det finns en jättestor matmarknad under marken där vi bor. Riktigt synd att vi inte fått syn på den tidigare, där finns nämligen massa grönsaker, kött och andra matvaror. Ganska ruffigt, men ändå lite trevligt att det finns. Vi inser att vi betalt sjukt överpris på vissa saker på 7eleven på gatuplan. Så är det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Underbart! Härligt att höra din röst!

Kramar Malin