måndag 17 december 2007

I ärlighetens namn -"ett helylle folk"

För låt säga en vecka sedan blev ett vapen stulet i Korea. Detta ledde naturligtvis till fullt polispådrag i flera dagar, vapnet skulle hittas -där med basta! Vägspärrar sattes upp över hela staden, vilket ledde till att pendlingen blev ett helsike för många med flera timmars bilköer. Det man är mest förundrad över är hur de tror sig kunna hitta vapnet i det sammanhanget. Den som har stulit det kommer ju knappast att hålla upp det i vindrutan och de kan ju inte leta igenom alla bilar.
Dramat har nu i alla fall löst sig och vapnet är tillbaka. Personen som hade tagit det erkände och har skrivit ett förlåtbrev till koreanska folket. Helt otroligt, det låter ju knappt som det är sant. I Europa skulle väl knappt någon märka om ett vapen försvann. Här märks det minsann och samvetet gör att de får magknip och erkänner. Fantastiskt och makalöst får man väl säga. Så ska det gå till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Shit va galet! Ja tänker bara ojoj vilket förtryckt och hunsat folk som beter sig så. Men de finns kanske andra värderingar som styr än dom vi är vana vid :)