söndag 16 december 2007

Hur skaffar sig koreanska politiker väljare?

På onsdag nästa vecka är alla lediga i Korea, det beror på att det är val den dagen. Överallt i stan finns affischer och kampanjer för de olika politikerna, som naturligtvis bara är män. Dessutom åker politikerna runt i öppna minibussar i stan och skiker ut sitt budskap i megafoner. Vi är ju tyvärr inte så bra på att snappa upp vad de säger.




Det sjukaste av allt såg vi vid lunchtid i fredags. 20 koreaner som hade sång -och dansuppvisning framför sin politikerbuss. Det verkar alltså vara fullt möjligt att genom lite festivalkänsla locka till sig väljare, intressant strategi.

Efter detta jippo tog vi oss till COEX-området, alltså där Aleks jobbar. Där finns ju en helt annan typ av stad än det som omger oss i Insa-Dong. Jag tror både Ubbe och Kaisa var riktigt fascinerade av den 14-filiga vägen som går genom stadskärnan. Något liknande hittar man ju inte i Sverige. Eftersom vägen är så bred så hinner man bara halvvägs över gatan när man ska korsa den, så man blir alltid stående i avsatsen i mitten tills det blir grönt igen. Hemma tycker man ju att köerna mellan Malmö och Lund är ganska besvärliga, men betraktandet av köerna på denna 14-filiga väg ger en perspektiv på detta. Trots detta är ju inte köerna hemma heller kul.

I fredags kväll var vi alla ganska möra. Vi bestämde oss för en kväll hemma med pizza och "vem vill bli miljonär? ", som finns till vårt Wii spel. Riktigt skoj. Tyvärr kom vi inte så långt trots gemensamma krafter. Vi tror att det beror på att frågorna var engelska :-).

Aleks och jag har fått en julklapp, vilken överraskning. Korkat nog hade vi inte fixat någonting till de andra. Det är som att jag inte ens har fattat att det ska bli jul i år. Jag är helt ute på turne och har kommit av mig fullständigt. Vi fick en jättefin julklapp, tennisrack, baseballrack och golfklubba till Wii-spelet, dvs rack som man kan fästa handkontrollerna i. Riktigt skoj. Tack så mycket!

Inga kommentarer: