tisdag 25 september 2007

The Cable Man

Förra veckan efter att vi flyttat kunde vi inte hitta kabeln som vi kopplar mellan datorn och tv:n för att kunna se på nerladdad film, antagligen glömde vi den i förra lägenheten. Vi har engagerat hela hotelpersonalen i letandet efter kabeln, men utan att lyckas. Den är borta, på riktigt! Detta har stört Aleks något enormt under 4 hela dagar. Trots helgdagar har vi letat i alla tänkbara affärer efter en likadan kabel. I söndags kväll var vi ute kl åtta på kvällen och gick in i alla gitarraffärer i hela Insadong (där vi bor), jag var förvånad över att någon överhuvudtaget hade öppet. Vid nio gick vi hem, då hade vi istället för kabel köpt DVD:n med samma film som Aleks tidigare hade laddat ner. Kabelletandet har alltså hittills inte gett resultat, så idag begav vi oss till den enorma elektronikmarknaden. När vi kom dit var det naturligtvis stängt pga helgdagarna, men Aleks vägrade ge sig så vi fortsatte letandet i närområdet av elektronikmarknaden. Tro det eller ej, men tillslut hittade han sin kabel. Skönt, nu kan vi äntligen få lugn och ro! Det märks att att man är tillsammans med en ingenjör!

Med kablen i ett järngrepp tog vi tunnelbanan till Itaewon, som är Seouls motsvarighet till Möllan. Där finns alla nationaliteter representerade. Riktigt skönt att smälta in bland allt folk. Vanligtvis är man ju ensam bland alla koreaner. På tunnelbanan tillbaka träffade vi två killar från Ghana som tydligen sysslade med bilaffärer här, de säljer koreanska bilar till Ghana. Det finns många olika sätt att livnära sig på.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, kan se Alex framför mig, helt uppstressad över att inte kunna få bild på tvn pga att de saknas nått så fånig som en kabel, hade nog blivit lika uppstressad själv :) Gött ni hittade den, fast finns de inte bättre saker å göra i kora än å glo film ? ;)
Kram Calle

Anonym sa...

Fan, jag hade bild men inget ljud! Men nu skall det minsann laddas ner och tittas.

Trevlig resa, snart dags!

/Aleks

Anonym sa...

Shit man, kan man inte bli skjuten för piratkopiering å sånt i korea ? Vet inte om ja hade vågat trolla me de där, eller e dom som kineserna så dom kopierar allt å tycker de e bra me gratis (som oss typ :)
Jupp. bara nårra dagar kvar nu, ska bli göttans å komma iväg å lalla runt i bergen ett tag.

Sutte sa...

Finns det en gitarrgata i Seoul?
Ett måste för varje storstad!

Ulle sa...

Givetvis!