måndag 24 september 2007

Namsan Folk Village






Idag har vi varit och firat Chosak i Namsan Folk Village. Vi hade fått tips från Aleks jobb om att det skulle pågå festligheter i templet där. När vi kom dit var det en kvinna som sjöng/talade alt. skrek det är svårt att beskriva, hennes framförande innehöll nog alla tre delarna. Hon var fint klädd i alla fall i koreansk folkdräkt. Sen tog vi en tur längre in i tempelträdgården och där visade det sig var ännu mer och större uppträdanden. Killar som spelade trummor och tjejer som dansade.














Vi hittade en ganska märklig plats som hette "Square of time". 1994 hade de firat att Seoul var 600 år gammal genom att gräva ner 600 föremål. Faktum är att jag kommer ihåg från gårdagens besök på historiska museumet att Seoul bildades 1394 (så det verkar stämma). Genom olika skrifter på mängder av olika språk uppmanar de framtidens befolkning att om 400 år gräva fram alla föremålen igen för att fira Seouls 1000:e födelsedag. Rätt coolt!

Efter 3 timmar i templet ville vi ta oss ut och åka hem, men det är aldrig lätt att ta sig varken in eller ut ur tempel här i landet. Vi ägnade nog mellan 20-30 min åt att leta efter en utgång. När vi precis kom till Seoul och skulle ut och promenera i en park hittade vi aldrig ingången så vi fick gå hem igen (det har jag aldrig erkänt), de har höga murar kring parker och tempel.


Här kan man parkera sina bilar på höjden, när det är ont om utrymme (som i Seoul). Det är inte folktomt pga helgdagarna, den person som sa det hade FEL. Det märks ingen skillnad även om några miljoner människor lämnar staden.

Inga kommentarer: