måndag 10 september 2007

Karoke


Fredagskvällen i Taipei visade sig bli mycket trevlig. En fredag i månaden går alla på Ericssson ut tillsammans och vi hade turen att vara där just den fredagen. Vi möttes upp allihop på en resturang som hette (8 room tror jag), totalt sett var vi kanske 25 pers eller något liknade och de var trevliga allhop. Jag hamnade jämte ett annat svensk par (Eva & Jens) som precis hade kommit till Taiwan. Han skulle jobba där precis som Aleks. De var jättetrevliga och roliga! Precis som i Korea så beställer man in massa rätter och sen äter alla från allting, så man har aldrig en egen tallrik. Första veckan kändes det ju lite konstigt, men det är verkligen trevligt. Det är nog något som man kommer att sakna när man kommer till Sverige. Taiwaneser är precis som koreaner alltid hungriga och kastar sig med glädje över maten!

Maten i Taiwan är inte lika nyttig som i Korea och det märks till och med lite på hur folk ser ut, alla är inte pinnsmala som i Korea. Någon i sällskapet beställde in kyckling och då visade det sig att det inte var kyckling som vi är vana vid, utan en grillad njure och lever på ett spett. Vi fick även in fisk med huvud och allt, dvs icke-rensad. Den var faktiskt ganska god.

Efter att vi hade käkat upp bestämde vi oss för att sticka och sjunga karoke. När vi kom dit så fick vi ett stort rum med all utrustning som behövs för en lyckad kväll. En telefon som man kunde ringa in öl med, toalett fanns i rummet, sen var det bara att sjunga! En taiwanesisk tjej började (hon var ihop med en kollega till Aleks), hon visade sig till en början grym på att sjunga och hon älskade att uppträda så svetten började nästan lacka när man tänkte på att man själv skulle sjunga men ju fler öl den lilla taiwanesiskan drack, ju sämre blev det :-)




Vi hade jätteroligt, det var riktigt schyst att få sjunga av sig lite även om det inte lät så bra.

Därefter stack vi och kastade pil, det var också kul. Två tjejer frågade om jag ville vara med dem och jag blev jätteglad. Tjejerna som var med under kvällen, var trevliga och bra på engelska vilket var väldigt kul. Hemma i Korea flyter det inte riktigt lika bra med språket.

Efter alla aktiviteter var det tillslut dags att åka hem och sova!

Inga kommentarer: