måndag 15 oktober 2007

Att dela högt upp



Eftersom det var mamma och pappas sista kväll i Seoul igår så festade vi till det med en middag uppe i Jongno-Tower. På 33:e våningen ligger restaurangen Top Cloud (som Anna och jag besökt). Jag har ju drömt om att få äta där ända sedan vi kom hit och igår gick som sagt drömmen i uppfyllelse. Dessutom bjöd mamma och pappa, stort tack!



Det var precis så fint och lyxigt som jag hade föreställt mig. Världens bästa utsikt över staden med allt dess ljus (fönstren går ända ner till golvet, så man kan säga att det känns som att promenera i himlen:-)), god mat, livemusik och massor av levande ljus. Vi började naturligtvis genast att undersöka hur mycket det kostar att fira nyår där, vi får ju finbesök från Sverige då :-).


Enda nackdelen med Top Cloud är att det är allderles på tok för dyrt, det är lite synd :-(
Fördelen med Korea är ju att de gillar att dela, det är alltså helt ok att dela på en efterrätt om man vill. Eftersom en efterrätt kostade 150 spänn så blir man ju spontant sugen på att dela istället för beställa in en egen. I Sverige hade man väl inte tjänat på att dela den, antagligen hade det kostat minst 200 kr att få in en extra tallrik och en extra sked ska vi ju inte bara tala om :-)



Det är ju inte bara mat de gillar och tycker är okej ATT DELA, det kan ju gälla vad som helst...som till exempel landet. Sorry Korea!

Inga kommentarer: