fredag 12 oktober 2007

Olympic park, pärlor och hysteriskt minitåg




Vi började dagen med ett besök i Olympic Park. Vi har fortfarande fantastiskt väder, så även denna park var väldigt vacker med sina höstfärger. Mamma och pappa tyckte det var häftigt att få befinna sig i OS-park, med enorma arenor. Vi såg ett litet trevligt tåg som man kunde åka genom parken med. Vi bestämde oss för att provåka. Det var ingen succe alls, världens mest obekväma säten och tusentals skrikande barn. Jag antar att tåget var gjort för småbarn så vi fick ju skylla oss själva, det var ju vi som var på fel plats.

Mängden skolungdomar var ungefär densamma som på Korean War Museum (har hade de lite större yta att röra sig på), men totalt sett var det nog samma mängd barn som skrek "hello, we are you from?, you´re beutiful". Hm...






Vi åkte tillbaka till lägenheten vid femsnåret för att lämna av pappa. Mamma och jag hade siktet inställt mot Dongamuns hysteriska tyg-och pärlmarknad. Det är ju något man som tjej inte får missa. Det var härligt att ha med sig någon dit, allt blir så mycket roligare. Vi hade med oss både tyg och pärlor hem.

På vägen tillbaka köpte vi med oss en flaska Soju (koreansk sprit). Mamma och pappa är ju tvungna att provsmaka innan de åker hem. Jag var väldigt förvånad över att det var sååå billigt. 10 svenska kronor för en flaska. Lite galet.

Inga kommentarer: