söndag 7 oktober 2007

Intryck


Fredagskvällen spenderade vi på en koreansk restaurang i närheten av där vi bor. Mamma och pappa klarade av att äta med pinnarna utan större problem. Stilen var väl dock rätt annorlunda jämfört med koreanernas vid bordet brevid. De spetsade mer maten på pinnarna, men det går ju bra det med :-). Huvudsaken är ju att man slipper gå hungrig hem. De fick även prova på den lokala ölen, Hite. Efter en liten kort promenad var det läggdags för gästerna, flygresan tar ju på
krafterna. Aleks och jag hann med ett besök i poolen och att kolla på en koreansk film "Secret sunshine" innan läggdags, väldigt bra film faktiskt. Kolla gärna den.



Utanför Seoul Tower firade de "Couple day". Hänglåsen som ni kan se bakom mamma och pappa på fotot har par hängt dit med sina namn på. Kärlek!


I lördags vaknade vi av strålande solsken, därför bestämde vi oss för att att åka till Seoul Tower och kolla utsikten över stan. Det måste göras en dag när det är klart väder, annars går det ju inte att se någonting. Jag tror de var ganska imponerade av utsikten och av stadens storlek. Uppe i tornet träffade vi andra svenskar som tydligen var här på konferens, de var väldigt intresserade av att få tips om vad man inte skulle missa. Kändes kul att vi varit här ett tag och att vi faktiskt kunde tipsa om massa bra grejer som man inte får missa. När vi tröttnat på utsikten tog vi tunnelbanan till den nybyggda floden. Det var hur mycket folk som helst där, jag antar att detta är de sista sommardagarna innan hösten kommer, folk passar på att njuta. Jag bjöd på Smoothie vid floden, har nog aldrig sett pappa dricka något sådant innan :-).

Vi blev lite oroliga att vi gått ut för hårt med koreansk mat på fredagen så vi tog ett steg tillbaka och gick och käkade mat åt det lite mer västerländska hållet på kvällen. Det är bra att bo på Fraser ibland, det visar sig att man får rabatt då och då, som igår kväll när vi skulle betala. Mamma och pappa har ju massor av frågor om folket och livet här, vilket är kul för man får ju verkligen tänka efter vad man sett och upplevt hittills. Vi började prata om utbildningshysterin i landet, i Lonley Planet står det "en människa utan utbildning är som ett djur i kläder" :-), helt sjukt. Vi har ju märkt att de gillar utbildning, sen klart kan man ju diskutera om "lonley planet killen" tar i för mycket :-)

Inga kommentarer: