söndag 7 oktober 2007

Gyengbokgung tempel och trummor






Idag tog vi tunnelbanan till Seouls största tempel. Aleks och jag var där en av de första dagarna när vi kom hit och var väldigt fascinerade av området och av de färgglada vakterna. Det var väldigt kul att komma tillbaka dit efter att ha sett lite andra tempel i stan. Vi kom dit lagom till vaktavlösningen som är riktigt pampig. Av någon anledning (man kan ju aldrig veta varför) så var det världens festligheter i tempelparken med massa uppträdanden. En kille och fyra tjejer inledde med trummor. Det var hysteriskt bra, jag kunde inte slita blicken från dem. De spelade med världens energi, helt genomsvettiga efteråt. Det är ju detta som är det fantastiska med Seoul, det händer alltid någonting någonstans. Det tar aldrig slut, massor med människor och liv överallt. Överraskningar hela tiden.

Därefter stack vi till Hyeva. Området har universitet och därför är det så klart lite yngre människor där. Dessutom är det väldigt fint att promenera där mest pga av att det är lite kuperat. Vi slog oss ner på "A Twosome Place" och fikade, och fick känna på studentvärlden lite grann. Kaffedrickande -och hårt studerande koreaner överallt. Ikväll har mamma och pappa fått smaka på bim bim bap, de gillade det skarpt. Mamma är kung på pinnarna nu, pappa har fortfarande lite problem så han får köra spett-tekniken alternativt sked. Sorry pappa :-)

Jag bjöd dem precis på var sin ginseng-godis. Aleks uppskattar att jag bjuder bort dem, han tycker att de är skitäckliga och ville inte köpa dem från första början. Nu tycker visst mamma och pappa att de smakar konstgjort, värst vad alla är gnälliga :-)

Inga kommentarer: