torsdag 1 november 2007

Killar med handväskor och hundar med skor


Jag har för mig att jag kommenterat Seouls hundar i tidigare inlägg, men det är dags för ytterligare ett. Jag har för mig att jag skrev att de är små och ofta färgade i olika kulörer. Nu när det har blivit höst och kallare här är det ju naturligtvis ett måste att klä på sin hund en adidasoverall eller varför inte en liten militäroverall? Dessutom är skor ett MÅSTE, man vill ju inte riskera att hunden fryser om fötterna!
Det ironiska var att nu när jag kom hem (och tidigare under dagen gnällt på de små koreanska hundarna) får jag syn på två helt normala labradorer utanför hotellet (utan kläder och skor), de största hundarna vi sett sen vi kom hit. De kan definitivt inte tillhöra en korean, måste vara en internationell "Fraserbo".

På tal om Fraser så kommer vi nog att stanna här. Aleks har klarat att ta sig hem på 50 minuter två dagar i rad och det är ju okej, dessutom verkar det som att det inte finns gym, bastu och jacuzzi på de andra ställerna.

På tal om andra konstiga saker (förutom hundar i skor) så är killarna i Korea väldigt feminina. Idag har vi sett en kille med en enormt stor handväska och det är inget ovanligt alls. Killen hade större väska än Joey i "Vänner", men viktigast av allt, man har den inte på axeln eller i handen utan hängandes i armvecket, så att det ser extra "chict" ut. Helt normalt. Detta har de inga som helst problem med. Däremot har de enorma problem med homosexualitet i landet, de ser det som en sjuka som utlänningar fört in i landet. Hm


Eftermiddagen har vi spenderat i COEX Mall, vi har besökt Ericsson kontoret och käkat på australiensiska Outback. I detta område finns Seouls Casino. Där utlänningar kan göra sig av med eller utöka samlingen pengar, koreanerna själva får inte spela. Det är förbjudet för koreaner, de kan inte ens bli insläppta.

Inga kommentarer: