fredag 9 november 2007

Paris på riktigt och lite jämställdhet

Idag meddelar Korean Herald att Paris Hilton är i Seoul på riktigt, så nu behöver vi ju inte leka Paris mer. Stjärnan ska tydligen ha anlänt igår kväll (onsdag).

Mer intressanta nyheter, World Economic Forum som har sin bas i Geneve i Schweiz har precis kommit ut med 2007:s rapport om jämställdhet i världen. Korea ligger på 97:e plats av de 128 undersökta länderna, dvs i botten. Kriterier som de tagit in i undersökningen är ekonomiska, politiska samt utbildning och hälsa. Om man bara tittar på t ex andelen kvinnor i parlamentet här så rankar sig Korea på 120:e plats av 128, uselt uselt. Artikeln är positiv skriven för Korea har tydligen hoppat upp 4 snäpp sedan förra året. Jag blir faktiskt lite förvånad att Korea ligger så långt ner på listan för på ytan och rent materiellt sett är det ju på många sätt likt västvärlden. Fyra av de fem nordiska länderna ligger i topp nämligen Sverige, Finland, Island och Norge. Grymt vad vi är bra och har det bra!

I eftermiddag ska Ericssonkontoret ut på utflykt i de koreanska bergen och jag ska få följa med, ska bli skoj, så om ett par timmar blir jag upphämtad här på Fraser. Ikväll kommer Anders fru Maria hit till Seoul under en vecka, ska bli jättekul att få träffa henne. De bor också i Malmö.

Inga kommentarer: