söndag 11 november 2007

Stammis på golvet och lite spott

Lördagskvällen spenderade vi sittandes på golvet på vår favoritresturang tillsammans med Ericssonfolket. Resturangen ligger bara runt hörnet där vi bor. Vi har tagit alla våra gäster dit första kvällen, för då vet man att de kommer att gilla koreansk mat resten av besökstiden :-), så ni som är på väg vet vad ni har att vänta er.

Resturangen ligger på 2:a våningen, på 3:e våningen i samma hus ligger ett pastaställe. De första 5 gångerna vi var där frågade alltid personalen när vi kom in om vi inte ville till pastan på 3:e, men nu har de lärt sig att vi faktiskt vill äta hos dem :-).

Igår var vi så många så vi fick sitta på golvet, det är bra träning för ryggen...ja egentligen hela kroppen. Man märker verkligen vilken stel kropp man har efter ett par timmar i skräddarställning. Vi hade väldigt trevligt och käkade god mat. Koreansk pannkaka med gräslök, ris med räkor och starkt gott kött. Till detta dricker man den lokala ölen Hite.


Julstämningen har redan börjat infinna sig här, hela resturangen var klädd i små ljusslingor som vi brukar ha hemma vid jul. Jag vet inte om det är ett seriöst julfirande som är på gång, eller om de bara tycker ljusslingorna är mysiga. Koreanerna är ju lite lustiga :-)

Vår kompis Anders har sin fru Maria här nu. Hon kom i fredags eftermiddag. Det är en strong tjej, trots en 12 timmar lång flygresa var hon med på fredagsutflykten. Hon var bara på Fraser och lämnade väskan. De var naturligtvis med igår kväll också. En väldigt trevlig tjej!


Efter maten stack vi till Western Bar, där hade de drinkjonglering som var lite underhållande får man väl säga. I Korea måste man obligatoriskt beställa in snacks eller mer mat, annars får man inte köpa något att dricka. Det känns som att koreanerna äter väldigt mycket, det går ju inte alltid ihop med att de är smala. Eller det kanske är det som är bra, att äta lite och ofta. I och för sig blir man väl inte så fet på lite torkad bläckfisk. På Western bar var det ett gäng koreaner som firade någons födelsedag, de går ut hårt får man ju säga...med hattar och allt.



Idag har vi tagit oss med tunnelbana till en mataffär, kylen har gapat tom ett tag nu. Det gäller verkligen att känna sig pigg när man ska handla för det är världens liv där inne. Folk skriker och kör på en med kundvagnarna. En dam ställde sig på min fot inne i butiken, så jag fick uppmärksamma henne om att hon var tvungen att flytta sig om jag skulle kunna gå iväg. Här verkar det vara helt okej att gå på och köra på folk med vagnen, det är helt enkelt så mycket folk överallt att man kan inte gå någonstans utan att krocka med någon. Därför tycker folk att det inte ens är någon ide att be om ursäkt för då skulle man inte göra något annat än be om ursäkt. Jag gillar det inte, självklart måste man be om ursäkt om man går på någon, upprörande.

En annan sak som gör en upprörd är att folk spottar inne på golvet i butiken, ska man behöva halka med klacken i en lorsk, usch...kom igen koreaner, det är ofräscht.

Va, korean wedding cermoni? Lördag eftermiddag.

Inga kommentarer: